Welkom bij RAAF! Theatermaker Rosa Peters vormt samen met Freek den Hartogh de artistieke leiding van RAAF. Milou Adjanga is onze zakelijk leider en Laura Holleman weet alles van marketing en productie. Al sinds hun ontmoeting in 2007 op de Toneelacademie Maastricht vormen Rosa en Freek een makersduo. Samen maken zij met RAAF muziektheater voor de hele familie.

RAAF wordt sinds januari 2021 meerjarig structureel ondersteund door het Fonds Podiumkunsten en per project door verschillende fondsen zoals het de Gemeente Rotterdam, AFK, het Cultuurfonds, Stichting Droom en Daad en Stichting Volkskracht. Ook is RAAF een erkend leerbedrijf en werken we regelmatig samen met Theater Zuidplein, Het Batavierhuis en de Albeda MBO Theaterschool in Rotterdam.

In 2007 studeerde Rosa af als regisseur aan de Toneelacademie Maastricht. Freek was toen acteur in het tweede jaar van de Toneelacademie. Rosa kreeg carte blanche om een voorstelling meteen na haar afstuderen te maken op Theaterfestival de Parade. Het werd een bewerking van de Griekse mythe Daedalus en Icarus en ze zocht een jonge Icarus. De eerste samenwerking was een feit en Freek speelde Icarus en maakte muziek voor de voorstelling Weg, naar het verhaal van Icarus. Het jaar erna volgde een nieuwe kans Sylvia Hoeks en Justus van Dillen speelden Echo en Narcissus in Echo-o-o en Freek componeerde de muziek.

In 2010 maakte Rosa en Freek Niet omkijken! een bewerking van de mythe van Orpheus en Eurydice en muziek van Johnny Cash en June Carter, samen met actrice Markoesa Hamer schreven we de voorstelling en RAAF won het Gouden Ei op de Parade voor beste familievoorstelling. Het jaar daarna kwam RAAF terug met een reprise van Niet omkijken! en hierna volgden De sterke verhalen van Thor (2013), Cleopatra (2015), Romeo is op Julia en Layla op Majnun (2017), Muze (2018) en Ali & Nino (2019).

Alle voorstellingen waren op de Parade te zien, maar sinds 2014 werd de stichting Theatergroep Witte Raaf opgericht, met heus bestuur en plannen om de theaters in te gaan. Sinds 2014 tourden we door heel Nederland met vaak de extended version van de festivalvoorstellingen. Tegenwoordig maakt RAAF bewust twee versies van de voorstellingen, een festivalversie en een theaterversie. Ook zijn de luisterboeken van RAAF een begrip geworden. Met producer Boele Weemhoff maken we van elke voorstelling een muzikaal verhaal voor je oren. Sinds 2021 is RAAF gevestigd in Rotterdam en hebben we plannen voor vier jaar! Een nieuwe aanvraag voor ons volgende meerjarenplan 2025-2028 is inmiddels de deur uit! Wordt vervolgd…