Welkom bij RAAF! Theatermaker Rosa Peters vormt samen met Freek den Hartogh de artistieke leiding van RAAF. Milou Adjanga is onze zakelijk leider en Laura Holleman weet alles van marketing en productie. Al sinds hun ontmoeting in 2007 op de Toneelacademie Maastricht vormen Rosa en Freek een makersduo. Samen maken zij met RAAF muziektheater voor de hele familie.

RAAF wordt sinds januari 2021 meerjarig structureel ondersteund door het Fonds Podiumkunsten en per project door verschillende fondsen zoals het de Gemeente Rotterdam, AFK, het Cultuurfonds, Stichting Droom en Daad en Stichting Volkskracht. Ook is RAAF een erkend leerbedrijf en werken we regelmatig samen met Theater Zuidplein, Het Batavierhuis en de Albeda MBO Theaterschool in Rotterdam.

In 2007 studeerde Rosa af als regisseur aan de Toneelacademie Maastricht. Freek was toen acteur in het tweede jaar van de Toneelacademie. Rosa kreeg carte blanche om een voorstelling meteen na haar afstuderen te maken op Theaterfestival de Parade. Het werd een bewerking van de Griekse mythe Daedalus en Icarus en ze zocht een jonge Icarus. De eerste samenwerking was een feit en Freek speelde Icarus en maakte muziek voor de voorstelling Weg, naar het verhaal van Icarus. Een jaar later maakte Rosa met Sylvia Hoeks en Justus van Dillen Echo-o-o en componeerde Freek de muziek.

In 2010 maakten Rosa en Freek met Markoesa Hamer Niet omkijken! Zij lieten zich inspireren door de muziek van Johnny Cash en June Carter voor deze muzikale bewerking van de mythe van Orpheus. Niet omkijken! won het Gouden Ei op de Parade voor beste familievoorstelling en ging het jaar daarna in reprise. Rosa en Freek hebben daarna verschillende muzikale voorstellingen gemaakt voor jong en oud: De sterke verhalen van Thor (2013), Cleopatra (2015), Romeo is op Julia en Layla op Majnun (2017), Muze (2018) en Ali & Nino (2019).

Al deze voorstellingen waren op theaterfestival de Parade te zien. In 2014 is stichting Theatergroep Witte Raaf opgericht. Onder deze naam spelen sindsdien de producties van RAAF in theaters en concertzalen door heel Nederland. RAAF speelt voor vrij publiek, maar ontvangt ook regelmatig schoolklassen in het theater.  Van elke voorstelling maakt RAAF een luisterboek: een muzikaal verhaal voor je oren.

Sinds 2021 zijn we gevestigd in Rotterdam en opereren wij onder de naam RAAF muziektheater. RAAF wordt sinds januari 2021 meerjarig structureel ondersteund door het Fonds Podiumkunsten.