Hanna van Vliet

Actrice

Hanna van Vliet is 2014 afgestudeerd aan de Amsterdamse Toneelschool&Kleinkunstacademie. Ze was zowel op het toneel en in musicals te zien als in film en op televisie. Ze is co-creator en hoofdrolspeelster van de queer hitserie en film ANNE+. Ze werd twee keer genomineerd voor een Gouden Kalf voor beste hoofdrol voor haar rol in ANNE+. Ze was naast Elsie de Brauw te zien in de film Drijfzand (Margot Schaap) en werkte onlangs met Mijke de Jong, voor een aflevering van Modern Love. Hanna werd in 2022 uitgeroepen tot EFP Shooting Star op de prestigieuze Berlinale. Sindsdien heeft ze een aantal rollen in internationale producties bemachtigd, zoals One Day (Netflix) en A Small Light (Disney+). De film Lost Transport (Saskia Diesing) met Hanna in de hoofdrol en de serie De Droom van de Jeugd (Bram Schouw) komen uit in het voorjaar van 2023. Eerder was o.a. ze op Netflix te zien in de comedyserie Toon (Beer ten Kate).
Naast haar werk voor de camera, is ze ook regelmatig in het theater te zien. Ze speelde hoofdrollen in De Tweeling, Pippi Langkous en Fiddler on the Roof. Ze werd twee keer genomineerd voor een Musical Award voor Beste Actrice. Maar ze werkte ook bij de Toneelmakerij, Het Amsterdamse Bos, Orkater en De Toneelschuur. In 22/23 is ze te zien zijn bij ITA in ‘De Uren’. In 2024 speelt ze Neil in Apollo.
Hanna zet zich actief in voor een inclusiever film- en televisie landschap, met de nadruk op gelaagde vrouwenrollen en genuanceerde LGTBQ-representatie.