Steun ons

Aanmeldingsformulier

Beste lezer,

Graag vraag ik uw aandacht voor het volgende.

Witte Raaf

Misschien kent u mij al, of mijn werk. Misschien ook niet. Ik ben Rosa Peters, artistiek leider van theatergroep Witte Raaf. Dit is sinds kort de naam van een enthousiaste groep theatermakers die al acht jaar lang onder mijn leiding succesvolle familievoorstellingen maakt. Jaarlijks trekken wij duizenden bezoekers op de Kinderparade, het familieonderdeel van Theaterfestival de Parade. Kinderen, ouders, ooms, tantes, opa’s en oma’s….

In de Germaanse en Griekse mythologie is de raaf een boodschapper van nieuws en verhalen. Raven behoren tot de grootste zangvogels en intelligentste diersoorten, ze zijn trouw en vertonen troostend gedrag. Onze raaf is wit. Dat maakt hem zeldzaam. Met ons muzikale theater willen ook wij een unieke boodschapper zijn die kennis brengt en het publiek nieuwe ervaringen laat opdoen. Kinderen kunnen veel opsteken van oerverhalen voor de wereld van nu en later. Wij zien in het basisonderwijs en daarbuiten uitgelezen kansen voor overdracht van de rijke wereld van oude verhalen.

De voorstellingen van Witte Raaf combineren mythologieën en muziek en zijn een lust voor oog en oor. Op aansprekende, komische en ontroerende wijze verbinden we klassieke talige thema’s met muziek van betekenisvolle componisten. Door ze op deze manier te delen worden grote thema’s bespreekbaar voor kinderen in de leeftijd van 6 jaar en ouder.

Witte Raaf slaat haar vleugels uit

De oprichting in 2014 van stichting Theatergroep Witte Raaf komt voort uit mijn ambitie om de voorstellingenreeks van mythologie en muziek uit te bouwen. Afgelopen 8 jaar heb ik deze formule onderzocht en geperfectioneerd. Hierdoor is een stevige basis gecreëerd om door te groeien.

Op de Kinderparade zijn mijn voorstellingen inmiddels een begrip geworden. Vele families komen jaarlijks speciaal naar het festival om ons te zien. In 2010 wonnen we Het Gouden Ei, de prijs voor de beste Kinderparade-voorstelling.

Witte Raaf is een verbintenis aangegaan met impresariaat Buro Bannink. Daardoor zullen wij ook spelen op scholen en theaters door heel Nederland. De eerste voorstelling in dit traject is De sterke verhalen van Thor die voor seizoen 2015-2016 wordt verkocht. Zo willen wij ieder jaar een voorstelling maken voor de Kinderparade, die daarna op tournee gaat door het land. Over 5 jaar wil Witte Raaf een bekende naam zijn op scholen en in het jeugdtheatercircuit.

Witte Raaf zoekt familie

Tot nu toe heb ik dit alles gedaan zonder subsidie of financiële ondersteuning van derden. Het risico nam ik geheel voor eigen rekening. Uit de kaartverkoop op de Parade werden eerst de kosten betaald. Het restant van de inkomsten verdeelde ik over de medewerkers. Hiermee heb ik iedereen een minimale vergoeding kunnen bieden voor ieders inzet en tijdsinvestering. Zo is de vaste kern voor Witte Raaf ontstaan. Onder deze omstandigheden blijven medewerkers echter aangewezen op andere klussen en beter betaald werk en is verdere groei van Witte Raaf niet mogelijk.

Voor het maken van één voorstelling van Witte Raaf is ca €15.000,00 nodig. Daarbij moet u onder meer denken aan uitgaven voor decors, kostuums, muziek, huur van repetitieruimtes, reiskosten en publiciteit. De inkomsten uit entrees zijn onvoldoende om behalve de beperkte fee voor de medewerkers en de regisseur alle productiekosten van te betalen. Dat kan, dat moet anders. Passie voor theater is ons wapen, maar wij hebben meer financiële armslag nodig om onze ambities te verwezenlijken.

Theatergroep Witte Raaf kan niet zonder ‘familie die bijspringt’. Vandaar deze oproep aan u, beste lezer. Witte Raaf is op zoek naar nieuwsgierige eksters onder u, naar lachende watervogels, belangstellende huismussen, kortom, naar alle gevederde familievrienden die onze liefde voor verhalen, theater en muziek delen en dat ook van belang vinden voor de ontwikkeling van kinderen. Zoals u ziet is er nog voldoende plaats in onze boom voor een eigen nestje van u.

BOOM_MET_RAAF

Bijdrage

Met uw steun kunnen wij nieuwe voorstellingen blijven maken en meer publiek bereiken. Bent u bereid een plekje in te nemen in de familieboom van Theatergroep Witte Raaf? U kunt voor drie, vier of vijf jaar een nestje bouwen in de familie-boom van Witte Raaf in de volgende categorieën:

1. De familie Suikeroom en -tante € 500,- per jaar
2. De familie Ekster € 250,- per jaar
3. De familie Snip € 100,- per jaar

Continuïteit is belangrijk voor Witte Raaf, maar wij zijn net zo blij met een eenmalige gift van een lieve huismus!

Op ons aanmeldingsformulier kunt u uw wensen voor uw nestje in de familieboom van Witte Raaf aan ons kenbaar maken. Zodra wij uw formulier hebben ontvangen, bevestigen wij de ontvangst daarvan. Vervolgens sturen wij u op het juiste moment een verzoek om tot betalen over te gaan.

Voor onze stichting Theatergroep Witte Raaf hebben we de Culturele ANBI status aangevraagd, zodat u uw giften kunt aftrekken van de inkomstenbelasting (1,25 keer het bedrag van de gift) of vennootschapsbelasting (1,5 keer het bedrag van de gift).

NB: voor mensen die zich voor 5 jaar vastleggen heeft de Belastingdienst dit handzame, verplichte contractformulier opgesteld:
http://download.belastingdienst.nlibelastingdienst/docs/overeenkomst_%2Operiod_gift_in_geld_ib %200802z1fol.pdf

Wij houden u halfjaarlijks op de hoogte, middels een nieuwsbrief, van al onze plannen en de ontwikkelingen met betrekking tot onze theatergroep. Mocht u nog vragen hebben, hieronder vindt u onze contactgegevens.

Veel dank voor het lezen van deze brief en hopend op uw positieve reactie.

Met vriendelijke groet,

Rosa Peters

artistiek leider Theatergroep Witte Raaf

Aanmeldingsformulier

Contactgegevens:
E-mail: info@theatergroepwitteraaf.nl
Correspondentieadres: Noorderhavenkade 5C2, 3039 RB Rotterdam.