Hanna van Vliet

Actrice

Hanna van Vliet is 2014 afgestudeerd aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie. Ze is te zien op het toneel en in musicals, maar ook vaak in films en op televisie. Ze is co-creator en hoofdrolspeelster van de queer hitserie en film ANNE+. En ze werd twee keer genomineerd voor een Gouden Kalf voor beste hoofdrol voor haar rol in ANNE+. Hanna was ook te zien in de film Drijfzand (Margot Schaap) en werkte met Mijke de Jong, voor een aflevering van Modern Love.

Hanna werd in 2022 uitgeroepen tot EFP Shooting Star op de prestigieuze Berlinale. Sindsdien heeft ze rollen in internationale producties bemachtigd, zoals One Day (Netflix) en A Small Light (Disney+). De film Lost Transport (Saskia Diesing) met Hanna in de hoofdrol en de serie De Droom van de Jeugd (Bram Schouw) kwamen uit in 2023. Eerder was ze o.a. op Netflix te zien in de comedyserie Toon (Beer ten Kate). Hanna zet zich actief in voor een inclusiever film- en televisie landschap, met de nadruk op gelaagde vrouwenrollen en een genuanceerde LGTBQ-representatie.

Naast haar werk voor de camera, is ze ook regelmatig in het theater te zien. Ze speelde o.a. hoofdrollen in De Tweeling, Pippi Langkous en Fiddler on the Roof en werd twee keer genomineerd voor een Musical Award voor Beste Actrice. Hanna werkte ook bij ITA, de Toneelmakerij, Het Amsterdamse Bos, Orkater en De Toneelschuur. In 2024 speelt ze bij RAAF de rol van Neil in Apollo.