Niet omkijken!

regie: Rosa Peters / spel: Markoesa Hamer en Freek den Hartogh / muziek: Freek den Hartogh / kostuums: Suzanne Eldering / beeld: Milo Rottinghuis / techniek: Guido Hagen / luisterboek: Boele Weemhoff

met-luisterboek

De bekende Griekse mythe over Orpheus en Eurydice wordt door Theatergroep Witte Raaf tot leven gebracht in een spannende, swingende familievoorstelling doorspekt met aanstekelijke eigen versies van de liedjes van Johnny Cash en June Carter.

Orpheus is een fantastische zanger. Alle mensen, dieren en bomen raken in vervoering als ze zijn muziek horen. Maar het liefst zingt hij voor zijn vriendinnetje Eurydice. Wanneer zij door een giftige slang wordt gebeten en sterft in zijn armen is Orpheus ontroostbaar.

In de onderwereld gaat hij naar haar op zoek. Met zijn muziek weet hij de bazen van de onderwereld zo ver te krijgen dat Eurydice met hem mee naar boven mag. Op één voorwaarde… Tijdens de lange weg terug naar boven mag hij niet omkijken. Hij moet erop vertrouwen dat zij achter hem aan blijft lopen…
Zing mee met de bekende country liedjes in dit spannende verhaal uit de wereldliteratuur over liefde, muziek en vertrouwen.

Niet omkijken! won in 2010 Het Gouden Ei als beste kindervoorstelling op festival de Parade.

Speeldata
Niet omkijken!

Klik hier voor de agenda van alle voorstellingen