Freek den Hartogh

Artistiek leider, regisseur, componist, acteur, schrijver

Freek den Hartogh (Vlaardingen, 1986) is acteur, theatermaker, muzikant en componist. Hij studeerde in 2009 af als acteur aan de Toneelacademie Maastricht en in 2021 aan de post-academische theaterdocentopleiding van de Toneelacademie.

Als acteur werkte Freek bij verschillende (muziek)theatergezelschappen: Toneelgroep Maastricht, Orkater, Theater Sonnevanck, Het Nationale Toneel, Laika, Het Zuidelijke Toneel, Het Laagland, Kompagnie Kistemaker, Max Tak, Circus Treurdier, Het Huis van Bourgondiƫ en in orkestvoorstellingen bij Het Concertgebouw, Het Rotterdams Philharmonisch Orkest, NedPho, Phion, Het Residentie Orkest en Philharmonie Zuidnederland.
Als componist maakte hij de muziek voor voorstellingen van Orkater, Theater Sonnevanck, Stip theaterproducties en RAAF muziektheater.

Samen met theatermaakster Rosa Peters maakt hij sinds 2007 muzikale familievoorstellingen gestart op Theaterfestival de Parade. Sinds januari 2021 onder de naam RAAF muziektheater. RAAF wordt van 2021 tot 2024 gesteund door het Fonds Podiumkunsten.