Cleopatra

In deze humoristische en sprankelende voorstelling met eigen versies van de muziek van Queen komt het oude Egypte en het machtige Rome tot leven voor de hele familie.

Leeftijd
6+

Speelperiode
2015/2016

De tweelingbroers Zon en Maan hebben heel beroemde ouders. Hun ouders zijn zo beroemd dat iedereen wel eens van ze heeft gehoord, ook al zijn ze al eeuwen dood. En aan iedereen die ze niet kent, vertellen Zon en Maan het verhaal van de noodlottige liefde van de Egyptische Cleopatra en de Romeinse Marcus Antonius. De tweeling ontdekt dat als zij dit verhaal blijven vertellen, hun ouders in ieders herinnering zullen blijven leven.

Cleopatra en Antonius leven jarenlang gelukkig samen in Egypte met hun kinderen Zon en Maan. Maar Octavianus, de heerser uit Rome, is jaloers en hij wil dat Antonius terugkomt naar Rome. Wanneer Antonius weigert, volgt de grootste zeeslag uit de wereldgeschiedenis. En de gemene Octavianus verslaat de hele vloot van Marcus Antonius. Als oorlogstrofee moet Cleopatra mee naar Rome. Maar wanneer de liefde zo groot is als die van de ouders van Zon en Maan, kan je dan nog zonder elkaar leven?

Credits

Regie
Rosa Peters

Spel
Freek den Hartogh, Martijn van der Veen/Dorus van der Meer, Nadia van Vuuren, Emile Zeldenrust

Muziek
Freek den Hartogh

Kostuums
Udo Thijssen

Beeld
Suus van den Akker

Techniek
Guido Hagen

Luisterboek
Boele Weemhoff

Met dank aan
Gijs den Hartogh, Thomas Spijkerman, het Talentenhuis