Tijl (6+)

tekst: Freek den Hartogh & Rosa Peters / regie: Freek den Hartogh / spel: Emile ZeldenrustMartijn van der Veen en Sharlee Daantje / musici: Saskia Coolen, Cassandra Luckhardt en Arjen Verhage / muziek: Camerata Trajectina & Freek den Hartogh / vormgeving: Sanne Oostervink / productie: Rosalie Witte

mede mogelijk gemaakt door: Stichting Bevordering van Volkskracht, Prins Bernard Cultuurfonds, Amsterdams Fonds voor de Kunst, Lirafonds, Stichting Droom & Daad (specifiek voor produceren van het luisterboek)

met-luisterboek

Een muzikale voorstelling over protest, idealen en kritiek, met verzetsmuziek van door de eeuwen heen.

De afgelopen jaren heeft RAAF mythisch muziektheater gemaakt voor jong en oud over Griekse, Noorse, Egyptische en Arabische mythen, maar ze zijn nog nooit in de Nederlandse legendes gedoken. Dat wordt hoog tijd!

RAAF gebruikt Tijl Uilenspiegel en zijn verhalen voor een voorstelling over protest, idealen, kritiek en verzet. Wie houden ons nu een spiegel voor? Wie durft er tegen de stroom in te zwemmen? Is Greta Thunberg de Tijl van nu?

RAAF maakt deze voorstelling samen met musici van het muziekensemble Camerata Trajectina. Samen laten ze jong en oud kennis nemen van verzet in de muziek door de eeuwen heen.

Speeldata
Tijl (6+)

Klik hier voor de agenda van alle voorstellingen