Welkom bij RAAF! Regisseur en schrijver Rosa Peters vormt samen met componist en acteur Freek den Hartogh de artistieke leiding. Milou Adjanga is onze zakelijk leider en Dymph Boss onze vaste decor- en kostuumontwerper.

Sinds hun ontmoeting in 2007 op de Toneelacademie Maastricht vormen Rosa en Freek een makersduo. Ze bedenken en schrijven de toneelstukken samen, Freek maakt de muziek en Rosa regisseert. Als inspiratiebron nemen zij verhalen en mythes en die bewerken ze met muziek. Zo’n verhaal kan van alle tijden zijn en kan overal ter wereld vandaan komen.
Zij vertrekken altijd vanuit het oude verhaal, waarin universele thema’s aan de orde komen en nemen daarmee het heden onder de loep. Kennisnemen van de literaire geschiedenis en de zoektocht naar de verbinding met het heden helpt hen om zichzelf en elkaar te leren begrijpen.

Schrijven en componeren gaan hand in hand bij RAAF om een zo geïntegreerd mogelijke muziektheatervoorstelling te creëren. Door hun intensieve samenwerking hebben Rosa en Freek een herkenbare artistieke signatuur ontwikkeld. Poëtische taal en een voorliefde voor grote thema’s in het werk van Rosa, gecombineerd met een muzikaal heldere, brutale en pakkende stijl van Freek zorgen voor grootse verhalen die voor jong en oud herkenbaar zijn.

Uitgangspunten voor RAAF zijn: kinderen op een gelijkwaardig niveau benaderen; contact maken met jong en oud publiek; van expressief tot heel intiem spelen; wees altijd muzikaal. Elk thema of verhaal hoe groot ook behandelen wij met een heldere toon, op humoristische wijze, zodat zich een toegankelijke gecomprimeerde vertelling vormt, waaraan zowel kind als volwassene zich spiegelen kan. Door archetypische personages uit de context van het originele verhaal te tillen en in een nieuwe theatrale realiteit te plaatsen, geven wij onszelf de vrijheid om de grote thema’s als liefde, vrijheid en verlangen los te weken van de anekdote. Hierdoor scheppen wij met de oude elementen een nieuw verhaal voor het publiek van nu, in een muzikale context.