Laat hier je reactie achter

23 reacties

 1. Een leerkracht van groep 8, na hun bezoek aan Ali & Nino in Theater Zuidplein zegt:

  Dag RAAF en Theater Zuidplein,

  Ik wil graag nog even persoonlijk feedback geven op de mooie voorstelling. Bij terugkomst op school heb ik de kinderen gevraagd wat zij van de voorstelling vonden en mijn groep vond het unaniem een mooie voorstelling. Een jongen uit mijn groep kwam in de pauze naar mij toe en liet mij weten dat hij tijdens de voorstelling had besloten dat hij graag gitaar zou willen gaan spelen. Hij had, net als ik, genoten van de muziek en de zang.

  Het open einde heeft ons niet gestoord en gaf de mogelijkheid verschillende, mogelijke ‘aflopen’ te bespreken.

  Ik ben ook erg blij dat het thema van de vluchteling aan de orde wordt gesteld. Ik hoor hele rare dingen om mij heen. Zo schelden sommige kinderen elkaar bijvoorbeeld uit voor k…rvluchteling. Het is duidelijk dat we hier dringend aandacht aan moeten besteden en dit mooie theaterstuk geeft mij een goede opzet daartoe.

  – Reactie van een leerkracht van een groep 8, na een bezoek aan Ali & Nino in Theater Zuidplein in Rotterdam, november 2021 –

 2. Debby Bos van Kunstgebouw zegt:

  Ali & Nino is een prachtige, verbeeldingsvolle voorstelling met fantastische spelers. Mooi, sfeervol, poëtisch en af en toe verstild. Mooi en actueel onderwerp en daardoor ook wel aangrijpend.

 3. Mia Geirnaert, Spekken Festival Gent over Ali & Nino zegt:

  De problematiek van immigratie (vreemdelingen) komt hier mooi aan bod, kan een springplank zijn tot communicatie in scholen, thuis, jeugdbeweging… een mooie kijk op integratie, op mens zijn los van je afkomst, prachtig gebracht met mooie muziek.

 4. Corine zegt:

  Samen met het hele gezin (zoon 6, dochter 8) genoten van de voorstelling! De kinderen leefden enorm mee en genoten van de grapjes. Ook voor de volwassenen een goed verhaal. Echt een voorstelling van deze tijd.

 5. Ezra Schlachtenrodt-Mijnhijmer zegt:

  Lieve groeten van de dochter van Monique Smulders! We wonen in Duitsland, maar om onze zoon van 4 toch de nederlandse taal mee tegeven praat ik nederlands met hem en lees/ luister nederlandse boeken en luisterboeken. Een tijd geleden kwam Monique met een aantal van jullie luisterboeken. Nou, als ik zeg dat we de afgelopen maand minstens 3 keer per dag naar ‘De sterke verhalen van Thor’ luisteren is dat niet overdreven! Ik kan er zelf ook geen genoeg van krijgen. Het geeft me een stukje Nederland en ik zie nu pas hoe leuk de Nederlandse taal is. Jullie timing en intonatie is perfekt en de verhalen worden op een hele leuke manier gebracht! Meer van dit please! ????✨✨

  • Freek - Witte Raaf zegt:

   Dag Ezra, wat leuk om te horen zeg! We hebben net weer een nieuw luisterboek opgenomen van onze nieuwe voorstelling: ‘Romeo & Julia en Layla & Manjun’. Als jullie het leuk vinden, sturen we deze naar Duitsland op!

 6. Femke zegt:

  Afgelopen schooljaar heeft groep 3 tm 8 enorm genoten van de voorstelling ‘Cleopatra’ als start voor ons thema over de Romeinen. Vreselijk gelachen om keizer Octavianus ! Jullie zijn briljant

 7. Lonneke van Straalen zegt:

  Dag allemaal,
  Vanmiddag bezochten wij jullie fantastische voorstelling Cleopatra tijdens de Parade in Amsterdam.
  Vanwege groot succes, ook voor onze kinderen, hebben wij het luisterboek aangeschaft.
  Hulde voor jullie allen! We hopen in de toekomst meer van theatergroepdewitteraaf te mogen zien en horen.
  Vriendelijke groet,
  Lonneke

 8. Andre van soelen zegt:

  Cleopatra, parade 19 augustus 2016
  Fantastisch verhaal…dit is echt een voorstelling voor jong en oud…(heerlijke feel-good music)
  Zelfs onze dochter van bijna 2 was aan het springen… Jenske en Midas klapte heerlijk mee met de nummers ben benieuwd naar volgend jaar…groeten uit Utrecht.

 9. Lisette en Suzanna Hakemulder zegt:

  hoi cleopatra ik vond jullie voorsteling fantastisch daarom zijn wij ook 2 keer gekomen jullie speelde heeeeeeeeeeel goed van LISETTE en SUZANNA ; ]; ]; ]!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 10. Josette, Marco, Olivia en Boris zegt:

  Met onze kinderen (nu 7 en 8, eerste keer denk ik 3 en 4 jaar) hebben we nu alle voorstellingen op De Parade gezien. Nu als laatste Cleopatra. Elke keer weer geweldig! En we leren zelf ook nog wat 😉 De luistercd’s draaien we nog heel vaak in de auto en veel teksten kennen we intussen uit ons hoofd. We hopen jullie nog vaker te zien, ook in het theater! En ik ga kijken of we er op school iets mee kunnen want het is té leuk!

 11. Lars, groep 4, Montessorischool Pallas Athene na afloop van ‘Niet omkijken!’ zegt:

  Ik kijk wel eens naar James Bond, maar dit was veeeeeel spannender!

 12. Hofhuisjes zegt:

  Alle liedjes uit Cleopatra kennen onze drie kinderen inmiddels uit hun hoofd, luisterboek al grijs gedraaid nadat we voorstelling hadden gezien op Parade in Rotterdam. Super! Meteen wat historisch besef en de melodieën van Queen meegekregen!

 13. Een bezoeker van Niet omkijken! op de Parade zegt:

  Wij hebben enorm genoten van jullie optreden van Niet omkijken! Ik zou jullie graag het volgende willen meegeven. In eerste instantie wilden wij naar een ander optreden op de Parade. Toen ik met mijn zoon (2 jaar oud) op de Parade was die bewuste middag, kwamen een jongen en het meisje in de mooie jurk ons vragen of we naar jullie optreden wilden komen. En ik zei toen dat we eigenlijk naar dat ander optreden wilden gaan. Ik heb van de ene kant naar de andere kant gelopen om te kijken waar dat was en kon het niet vinden en als 2e keus zijn we toen naar de kassa van Niet omkijken! gegaan.
  Op dit moment doorleven wij als gezin een enorm dieptepunt. Het gaat niet goed en willen omwille van onze zoon en onszelf er alles aan doen om weer nader tot elkaar te komen. Deste bizar dat tijdens jullie optreden de teksten en de liedjes enorm op onze situatie sloegen en, terwijl onze zoon plezier had en begon te klappen en te lachen, wij elkaar aankeken en dat de tranen bij mij over m’n wangen liepen. Dit vooral bij liedje nr 9 op de cd. Het liedje over was zij nog maar bij mij en was ik maar een held. Op dat moment waren we even echt samen en hoopte ik op snelle vooruitgang en dat alles weer goed komt.
  Je zou kunnen denken waarom moet ik dat weten… nou kijk het probleem gaat je niet aan, maar als artiest moet je weten dat de dingen die je maakt niet alleen voor vermaak zijn en hoe dan ook iets met de toeschouwer doet….
  Na afloop was het Egon die Orpheus omarmde en zijn armen meerdere keren om zijn benen sloeg terwijl ik de cd kocht waarvan Orpheus nog zei… die kost wel 5 euro… ik hoop dat je begrijpt dat ik dacht wat is 5 euro op een gezin dat nu door een hel gaat en er alles aan wil doen om dit weer recht te breien… Ik ben heel blij met die cd en hoop dat we er kracht uit kunnen halen want echt het slaat aan alle kanten op ons.
  En dat terwijl we het niet van plan waren om te zien!

  Het had zo moeten zijn en het was mooi. Mijn zoontje heeft genoten, gelachen ook al begreep hij de inhoud niet met zijn 2 jaar. En ik, ik die verdriet had en toch van mijn man de toenadering en arm kreeg die nodig was….
  Ik wil jullie danken voor dat moment. Het is me heel dierbaar, hoe stom dat ook klinkt maar het is nu eenmaal de waarheid.
  Met zo’n kindervoorstelling raak je meer dan dat je denkt… na al dit schrijven over mijn beleving wil ik ook benadrukken dat jullie heel goed bezig zijn. Fantastisch om zo’n hoogstandje als de mythe op zo’n fantastische wijze simpel eenvoudig maar zooo mooi te mogen ervaren. Ik hoop dat menigeen dit ook deelt en ervan genoten heeft.
  Ik wens jullie alle succes en hoop in de toekomst meer van jullie te zien.
  Ik ben diep geraakt, al is het door onze situatie maar wel ook dankzij jullie…
  Zet ‘m op en ga zo door! Mijn zoontje zal in de toekomst zeker de cd vaker gaan beluisteren en hopelijk wij als ouders tesamen….
  tot ziens x

 14. Evelien Baudoin, cultuurcoach gemeente Zaltbommel zegt:

  Op 7 maart hebben de groepen 5/6 genoten van de voorstelling Sterke Verhalen van Thor in de Poorterij te Zaltbommel. Vorige week sprak ik de afgevaardigden van de scholen: ze waren allemaal super enthousiast: een hele leuke voorstelling, de lesbrief sloot goed aan op de voorstelling en de kinderen waren onder de indruk: er werd veel nagepraat op school over wat ze hadden gezien.
  Een docent (speciaal onderwijs) vertelde dat de kinderen ondanks dat ze niet alles snapten, hebben genoten van wat er op toneel gebeurde: vooral de reus! Een deel van de kinderen in onze scholen gelooft nu dat er reuzen bestaan als ik het goed begrepen heb.

  Evelien Baudoin, cultuurcoach gemeente Zaltbommel

 15. Grete Wijte zegt:

  Hallo allemaal, vanmiddag heb ik met mijn kleindochter ( bijna 7 jaar, moet ik zeggen van haar géén 6 jaar) de voorstelling van Thor in Uitgeest gezien!
  Het was geweldig leuk!! Wij hebben beiden genoten van Thor, mijn kleindochter op haar manier en ik op mijn manier?
  Heel professioneel, creatief en ook gewoon leuk! Een geweldige zondagmiddag gehad samen!!

 16. Bezoeker Parade Utrecht zegt:

  Wij hebben op de Parade in Utrecht na de voorstelling het cd-tje gekocht. De cd is al vele vele malen afgespeeld (zoals op dit moment) op verzoek van mijn dochters (2 en 5). En het luisteren verveelt de ouders ook niet. De meisjes kennen het verhaal en de prachtige liedjes uit hun hoofd. Zo vertelt zelfs de jongste aan iedereen over Orpheus en Eurydice. En op de fiets worden de liedjes gezongen. Heel erg bedankt voor zoveel moois!!

 17. Gerard Janssen, directeur Montessorischool Pallas Athene in Amersfoort zegt:

  Ik vond Niet Omkijken! ontroerend mooi. Heel knap hoe jullie van deze mythe zo’n pakkende voorstelling hebben gemaakt. Ik zag kinderen vol spanning de afloop van het verhaal tegemoet zien, sommigen moesten huilen.
  Persoonlijk vond ik de muziek ook nog eens geweldig omdat die bewerkingen van nummers van Johnny Cash en Tim Hardin bevatte en dat zijn een paar jeugdhelden van mij. Maar ook zonder die kennis zijn jullie acteurs prachtige zangers.
  Veel succes!

 18. Leerlingen van OBS Ridderspoor in Houten zegt:

  Reacties van kinderen van OBS Ridderspoor in Houten op De sterke verhalen van Thor:
  “Alles echt alles was leuk. Ik vond het heel grappig, ook leuk dat ze meerdere rollen speelden en dat ze zo moesten rennen en dat het dan eigenlijk iemand anders was. Die reus die was ook heel grappig. Die Thor was soms heel dom en als dat meisje sorry zei, dan zei hij ‘oh dat geeft niet hoor’ , dat vond ik echt heel grappig. En verder was het ook gewoon heel leuk gespeeld. Dat ze met het drumstel alles van de wereld konden regelen. Gitaar spelen deden ze heel leuk. De muziek van de Beatles kende ik alleen niet, ik vond het wel mooie muziek”.
  “Het leukste deel vond ik de grote reus, Knoert. Die was gewoon heel grappig.”
  “Het stuk was heel goed en heel leuk. Ik vind het vooral leuk, omdat er veel liedjes in zaten. En Thor was heel grappig. Wat ik goed vond is dat er niet alleen maar voordelen waren, maar ook nadelen. Bijvoorbeeld dat de vader van Thor wel heel veel van hem houdt, maar dat hij het niet laat merken. En dat Thor wel van zijn vader houdt, maar dit ook niet echt laat merken.”