Binnenkort

Tijl (6+)

Een muzikale voorstelling over protest, idealen en kritiek, met verzetsmuziek van door de eeuwen heen.

De afgelopen jaren heeft RAAF mythisch muziektheater gemaakt voor jong en oud over Griekse, Noorse, Egyptische en Arabische mythen, maar ze zijn nog nooit in de Nederlandse legendes gedoken. Dat wordt hoog tijd!

RAAF gebruikt Tijl Uilenspiegel en zijn verhalen voor een voorstelling over protest, idealen, kritiek en verzet. Wie houden ons nu een spiegel voor? Wie durft er tegen de stroom in te zwemmen? Is Greta Thunberg de Tijl van nu?

RAAF maakt deze voorstelling samen met musici van het muziekensemble Camerata Trajectina. Samen laten ze jong en oud kennis nemen van verzet in de muziek door de eeuwen heen.

regie: Freek den Hartogh & Rosa Peters / spel: Emile Zeldenrust, Martijn van der Veen, Arjen Verhage, e.a. / muziek: Camerata Trajectina & Freek den Hartogh / vormgeving: Dymph Boss

Dido & Aisha (10+)

Een voorstelling over jaloezie en vriendschap, over sterke en slimme vrouwen, ook geschikt voor jongens.

Dido en Aïsha zitten bij elkaar in de brugklas. Iedereen moet vechten om een plek. Worden ze vrienden of vijanden van elkaar?

Dido en Aïsha is gebaseerd op de Griekse mythe Dido en Aeneas en op de wiskundige en filosofe Hypatia. Zij gaf les in Alexandrië (Egypte) op de school van Plato. Later werd ze vermoord om haar grote kennis. RAAF brengt haar verhaal samen met het tragische liefdesverhaal van Dido en Aeneas. Zo ontstaat een nieuw muzikaal avontuur.

Dido en Aïsha is nummer drie in het drieluik oost-meets-west-stories na ‘Romeo is op Julia en Layla op Majnun’ en ‘Ali & Nino’. De voorstelling komt tot stand in een coproductie met Theater Zuidplein in Rotterdam.

regie: Freek den Hartogh & Rosa Peters / spel: Wendy Briggeman e.a. / muziek: Freek den Hartogh / vormgeving: Dymph Boss